Kam gre telesna maščoba, ko shujšamo?

Presežek hranil, torej beljakovin, ogljikovih hidratov ali maščob, ki ga zaužijemo s hrano, se v telesu kopiči v obliki maščobe. Telo lahko nakopičeno maščobo s pomočjo različnih kemijskih reakcij razgradi in porabi. Ljudje, ki želijo shujšati in ohraniti nemaščobno telesno maso, morajo torej porabiti maščobne zaloge.
Maščobe se v telesu shranjujejo v maščobnem tkivu, v obliki trigliceridov. Najpogostejše

Ugotovitve ne pomenijo, da bomo zgolj z več dihanja pokurili več maščobe. S tem si bomo kvečjemu povzročili vrtoglavico. Seveda je za izgubo telesne mase še vedno potrebna fizična aktivnost, ki povzroči, da se zaloge maščobe sploh začnejo porabljati. Ko pa se ta proces začne, produkte razgradnje, torej ogljikov dioksid in vodo izločimo z dihanjem.
VIR: http://www.nutris.org/prehrana
No comments:
Post a Comment